Israel har odlat ett arv av jordbruksinnovation inför bristen i många år. Med avancerad forskning, entreprenöriella bönder och teknologer och statligt stöd har landet producerat en Agritech-sektor som idag omfattar mer än 500 globalt orienterade företag som utmärker sig inom många olika områden.

Intresset för teknologier för jordbruket kommer att fortsätta när förvaltningen av jordbruket antar datadriven agronomi. Digital bildbehandling, sensorer och plattformar för artificiell intelligens kommer att förändra jordbruket från precisionsjordbruk till “förutsägande” jordbruk. Från förutsägande jordbruk till skördeförsäkring, dessa israeliska företag tar med teknisk innovation för att modernisera jordbruksindustrin. Upptäck deras innovativa lösningar nedan:

  1. Agritask tillhandahåller en holistisk plattform för jordbruksverksamhet utformad för att möjliggöra faktabaserat beslutsfattande i tid. Företagets kunder består av odlare, köpare, jordbruksinsatsföretag, regeringar och ideella organisationer, forskningsinstitut och försäkringsgivare och fordringsägare. Agritask-plattformen gör det möjligt för kunder att fånga in och använda agronomisk data och är designad för hög flexibilitet per kund.
  2. Agro Shelef och jordbruksforskningsorganisationen vid Israels jordbruksministerium har utvecklat Tamar-Tech, en giftfri produkt för skadedjursbekämpning. Tamar-Tech kommer från ätbara vegetabiliska oljor och är tillverkad med ett innovativt emulgeringsmedel. Det är en säker, icke-förorenande produkt som kan kontrollera ett brett spektrum av skadedjur utan att lämna nå3.
  3. Biofeed utvecklar teknologi utformad för att hantera ett av de mest akuta problemen i fruktproducerande länder: angrepp av fruktflugor. Företaget har patenterat sin Slow Fluid Release-teknologi (SFR), en flytande blandning av beten och tillsatser som kan inkludera livsmedelssubstanser, matstimulerande medel och kontroll- eller terapeutiska medel. Biofeed erbjuder sin teknologi via ett brett utbud av professionella tillämpningar, inklusive en speciell produktlinje utvecklad för att bekämpa fruktflugor.
  4. Farm Dog erbjuder en plattform för hantering av skadedjur och sjukdomar utformad för att hjälpa odlare att optimera sina fältbehandlingar, öka avkastningen och främja miljömässig hållbarhet. Företagets lösning syftar till att säkerställa att fält får rätt behandling, vid rätt tidpunkt och plats, via AI-aktiverad arbetsflödesprogramvara och analys. Farm Dog-appen gör det möjligt för användare att spåra skadedjur, sjukdomar, ogräs, fällantalet och mer. Farm Dog utsågs till en av de fem bästa jordbruksapplikationerna 2017 och har strategiska partnerskap med John Deere, ett mångmiljarddollar bekämpningsmedelsföretag, och U.S.A. Department of Agriculture.
  5. Farmster är en digital marknadsplats för produkter som inte kräver att bönder har tillgång till internet. Farmsters AI-drivna SMS-chattbot låter bönder publicera information om sina kommande skördar utan att behöva köpa en smartphone, ladda ner en app eller använda någon data. Köpare kan söka efter produkter med Farmster-appen och sedan få kontakt med bönder via telefon. Plattformen är live i Kenya för FarmKenya Farmer’s Market.
  6. Groundwork BioAg producerar mykorrhiza-ympmedel för kommersiellt jordbruk. Innehåller koncentrerade och kraftfulla nyttiga svampar, företagets Rootella och Dynomyco ympmedel kan förbättra markens näringsupptag i växter, öka skördarna, förbättra motståndskraften mot flera typer av stress och minska behovet av gödningsmedel. Groundwork BioAg har visat på betydande avkastningsökningar i många stora grödor, inklusive majs, sojabönor, sorghum, tomater, lök och cannabis.
  7. N-Drip är utvecklaren av ett gravitationsmikrobevattningssystem som använder befintlig infrastruktur för översvämningsbevattning för att tillhandahålla effektiv droppbevattning. Systemet använder ett tryck som är lägre än 0,06 bar och är kompatibelt med smutsigt vatten och kräver inga filter. N-Drip förlitar sig inte på extern energi, utan använder istället fälttopografin och gravitationskraften för att minska konverteringskostnaderna och öka driftseffektiviteten med målet att spara vatten och gödsel samtidigt som skördarna ökar. N-Drip fick det övergripande priset för excellens inom disruptiv teknologi vid Transformational Business Awards.
  8. PickApp utnyttjar arbetsaktivitetsdata för att hjälpa gårdar att nå toppprestanda. Genom att använda metoder för datainsamling av jordbruksaktiviteter och användarvänliga intelligenta jordbruksverktyg, möjliggör PickApp datadriven realtidshantering och beslutsfattande på hög nivå för arbetsintensiva gårdar.
  9. Saillog använder egenutvecklad artificiell intelligens (AI) och datorseende algoritmer för jordbrukslösningar och växtskydd. Saillogs algoritmer distribueras på dess mobilapplikation, Agrio. Odlare laddar upp bilder av grödor med misstänkt patologi och får sedan identifiering och behandlingsförslag från den AI-baserade programvaran. Agrio använder prediktionsmodeller för att övervaka spridningen av sjukdomar och skadedjur och skickar sedan varningsmeddelanden för att förhindra angrepp.
  10. OKO använder satellit- och mobilteknik för att ta med prisvärd och enkel skördeförsäkring för småbrukare. OKO skapar indexpartnerskap med väderdataleverantörer och använder dem för att skapa parametriska försäkringsprodukter som tecknas av ett lokalt licensierat försäkringsbolag. Jordbrukare kan också dra nytta av OKO:s vädervarningar, jordbrukstips och tillgång till prisvärda mikrokrediter. OKO vann Orange Social Venture Prize 2019 och ITU SME Competition 2020 och har listats som en av “Inclusive Fintech 50” av MetLife Foundation och Visa.