Det nuvarande globala fenomenet med ökade gödselmedelspriser utgör också en utmaning för bönder över hela världen och understryker poängen med att ompröva markförvaltningsprotokollen. Dessutom spelar korrekt markförvaltning och jordbruksrutiner också en viktig roll för klimatförändringarnas konsekvenser. Jordar är heterogena och dynamiska. Att investera i integrerad markens bördighetsförvaltning kräver inriktning på olika investeringar som svarar mot kraven från olika jordtyper och jordbrukssystem.

Med tanke på den globala ökningen av gödselmedelspriserna är det en lämplig tidpunkt att arbeta tillsammans med olika intressenter, forskare och ledande experter för att utforska sätt att öka den långsiktiga effektiviteten och effektiviteten hos marken för att se till att vi kan hålla jämna steg med den växande mänskliga befolkningens behov av mat.

Jordbruket i Israel utövas under unika och extrema förhållanden, inklusive långa varma somrar, många cykler av dragår och brist på vatten av god kvalitet som leder till omfattande användning av marginellt vatten. Det israeliska jordbruket måste därför vara modernt, intensivt med nästan hälften av den odlade arealen som kräver bevattning. I sin tur ökar trycket på Israels markresurser kontinuerligt, vilket leder till ökad markkänslighet för vatten- och vinderosion, utarmning av markens organiskt material och en ökning av riskerna för markförsaltning. De senaste åren har sett en ökad medvetenhet i Israel, av både bönder och beslutsfattare, om vikten av att använda Conservation Agriculture (CA) praxis för att förhindra ytterligare försämring av landets markresurser, och därmed för att säkerställa lokal färsk matproduktion och export.

Exempel på några intressanta israeliska företag inom markhälsoområdet inkluderar:

Groundwork BioAg är ett globalt biojordbruksföretag som utnyttjar den naturliga kraften hos mykorrhizasvampar för att förbättra produktiviteten, hållbarheten och lönsamheten för kommersiellt jordbruk och utöka regenerativa jordbruksmetoder. Deras Rootella®-produkter förbättrar samtidigt skörden och markens hälsa samtidigt som de permanent binder kol genom att aktivt möjliggöra upptag av växtnäring och vatten bortom den omedelbara rhizosfären.

SHEFFA av Deshen Hatzafon, som grundades 2012 av 260 kibbutzim förenade i sju kommersiella kooperativ, är en jordbrukskooperativ förening. Företaget producerar en mängd smarta gödselföreningar – fasta, lösliga, granulära eller flytande gödselmedel, biostimulanter och mikronäringsämnen – alla tillverkade med anpassning till hur mineralerna absorberas av växten – från rotsystemet eller bladverket.

Compost Or producerar premiumkompost som innehåller hög andel organiskt material, låg fukthalt och snabb utsläpp av näringsämnena i jorden. Compost Or producerar också Fertilo, en organisk gödselpellets som har en långsam frigörande mekanism av näringsämnen som förbättrar absorptionen direkt in i rotzonen och ökar grödans uppfattning, vilket ger en frisk jordmiljö.

ICL Group är ett ledande globalt specialmineralföretag, som också drar nytta av råvaruuppsidan. ICL utnyttjar sina unika brom-, kalium- och fosfatresurser, sitt passionerade team av talangfulla medarbetare och sitt starka fokus på FoU och teknisk innovation för att driva tillväxt över sina slutmarknader.