Skrivet av: San Francisco Office, av Mark Deabreu & Aaditya Divekar

Tillväxten i rymdutforskning och den privata flygindustrin öppnar en mängd ekonomiska möjligheter som har potentialen att vara värda en biljon dollar år 2040 enligt Morgan Stanley.

Israel gör, liksom i många andra industrier, stora framsteg inom rymdutforskning och flygteknik. Israel har utvecklat sin egen linje av orbitala raketer, Shavit (“Comet”)-serien, som har matat flera satelliter under åren. Under 2019 försökte Israel ett uppdrag att sätta en robotlandare på månen, vilket endast har uppnåtts av USA och Ryssland.

Eytan Stibbe är Israels andra astronaut som framgångsrikt åker till rymden, har precis avslutat sitt tvåveckorsuppdrag i en omloppsbana runt jorden i samarbete med Axiom Space och SpaceX på Israels Rakia-uppdrag. Rakia-missionens mål är att inspirera nästa generation av studenter och ungdomar att bedriva rymdprogram och forskning. Stibbe genomförde också trettiofem experiment i mikrogravitation, vilket gav giltighet till många begrepp som kunde ha positiva ekonomiska konsekvenser.

Israel strävar efter att påskynda revolutionen “New Space” och spelar definitivt en dominerande roll i den globala kapplöpningen till rymden. Vi rekommenderar starkt att du håller ett öga på följande israeliska företag som gör enorma framsteg mot kommersialisering och ytterligare lönsamhet för rymdresor.

Ramon Space

Ramon Space är en molntjänst som har varit en del av 50 olika rymduppdrag utan misslyckande. Som en del av omvandlingen för att digitalisera rymdindustrin erbjuder Ramon Space tjänster inom fjärranalys, IoT, satellitkommunikation och datahantering. Utan tillräcklig datorkraft och databehandling riskerar rymduppdrag med underresurser utrustning och liv. Ramon Space arbetar för att alla framtida rymduppdrag ska stödjas av den processorkraft det producerar för att säkerställa säkerhet och framgångsrika uppdrag framåt.

SpacePharma

SpacePharma strävar efter att utföra vetenskapliga tester i en miljö med låg gravitation för att studera effekterna av mikrogravitation på biologiska system som åldrande, muskelanvändning och till och med biokemiska reaktioner med bakterier. SpacePharma har tre uppdrag lanserade oberoende av varandra, eller till ISS, och kommer att genomföra pågående experiment på fler biologiska system.

Ny raket

NewRocket, som är ett grönt framdrivningsföretag, försöker tillämpa sin giftfria PowerGel-teknik på framdrivning i rymden, landningsframdrivning och en mängd andra framdrivningsbehov i låg omloppsbana för satelliter eller kapslar. Dess nyhet ligger i dess giftfria smink, som håller upp till nya industristandarder, och i dess förmåga att slå på och av, vilket gör att en annan avgörande komponent av rymdtekniken kan återanvändas och vara hållbar.

StemRad

Strålningsexponering är en av de mest omedelbara farorna som rymdresenärer och astronauter kommer att behöva ta hänsyn till. En ny västdesign ger rymdfarare en ny nivå av skydd i en mängd olika banor; företaget utvecklar också skyddsutrustning för en mängd olika jordbundna miljöer som utsätter arbetare för strålning: brandbekämpning, hemlandsäkerhet, medicinska miljöer och kärnreaktorer.

För ytterligare information om israeliska rymd- och rymdteknikföretag är du välkommen att kontakta vårt kontor.