Israel är känt för att vara “start-up nation” av antalet globala start-ups som produceras. Under det senaste decenniet har Israel producerat över 2 000 nystartade företag, majoriteten av dessa nystartade företag drivs av mjukvara som en tjänst (SaaS). Israelisk molnteknik är fortfarande ett starkt löfte på marknaden eftersom nystartade företag kontinuerligt penetrerar marknaden.

Innovationer och teknologier skiftar från trevliga att ha till måste-ha, cloud computing står som en av de mest effektfulla innovationerna i dagens tid. Det finns redan miljarder dollar investerade i denna sektor. Enligt Gartner kommer förutsägelsen om globala molnintäkter att nå 544 miljarder dollar år 2022 och upp till 900 miljarder dollar år 2025.

Enligt Meir Cohen och Raz Mangel från Greenfield Partners kan organisationer idag, med on-demand-leverans av delade datorresurser via internet, eller “molnet”, lagra och komma åt sina data på fjärrservrar som är helt hanterade av tredje- leverantörer av partymolntjänster. Beräkning, nätverk, lagring, servrar och andra IT-resurser kan enkelt tillhandahållas efter behov och avslutas när de inte längre används. Organisationer kan dra nytta av de många fördelarna med att utnyttja cloud computing som skalbarhet, elasticitet och kostnadseffektivitet. Cloud computing har helt omdefinierat IT-branschen och har inte bara blivit normen, utan en nödvändighet för moderna utvecklingsteam.

Israels innovativa rykte är välkänt inom många av dagens hetaste sektorer, och molnteknik är inget undantag. Nedan är en lista över israeliska molnföretag som dominerar de globala marknaderna:

Infinidat – Infinidat är en lågkostnadsleverantör av InfiniBand hybridlagringssystem för företaget. Den kan lagra petabyte med data i ett enda blad, vilket ger den stordatorfunktioner. Eftersom företaget hävdar att det tillhandahåller systemupptid och hög tillgänglighet, är det väl lämpat för den här typen av lagring för objektlagring och stora dataanalysapplikationer.

monday.com – monday.com är en SaaS-plattform som gör det möjligt för sina användare att bygga skräddarsydda applikationer. Plattformen hjälper också till att skapa programvara för arbetshantering. monday.com försöker förändra hur team samarbetar och bygger en kultur av transparens.

Orca Security – Orca Security är ett företag som erbjuder säkerhetslösningar för molninfrastruktur. Företagets teknologi möjliggör omfattande synlighet i hela molnarkitekturen och alla dess tillgångar. Den genomsöker molnet efter virus, sårbarheter och felkonfigurationer.

Redis Labs – Redis Labs erbjuder en SaaS-baserad in-memory databas designad för utvecklare. Det hjälper utvecklare att hantera kluster, noder, skalning, felåterställning och databeständighet. Plattformen kan användas för realtidsdataintag, realtidsanalys, uppgifts- och köhantering, höghastighetstransaktioner och maskininlärning.

DriveNets – DriveNets är ett SaaS-företag som erbjuder mjukvarudefinierad routinginfrastruktur. Till leverantörer av kommunikationstjänster. Företaget erbjuder Network Cloud – en molnbaserad disaggregerad router – till sina kunder. DriveNets lösning består av två kärnkomponenter – DriveNets Network Operating System och DriveNets Network Orchestrator.

Skriven av: Karishma Sewduth, Handelsmission till Sydafrika.