Juridisk teknologi kan definieras och placeras inom parentes på många olika sätt, allt från kontraktshantering till dokumentutarbetande till AI-plattformar. Denna typ av teknik hjälper till att leverera juridiska tjänster och stödja den juridiska branschen genom användning av programvara och framsteg inom moderna juridiska tekniker. Antagandet är att dessa tjänster endast används i advokatbyråer, men de används också i juridiska avdelningar på stora företag tillsammans med att det finns en stor utbredning i många revisionsbyråer också.

Covid-19 var en viktig faktor i hur snabb tillväxt LegalTech har under de senaste åren, där advokatkåren har blivit lika digital som den någonsin har varit tidigare. På grund av social distansering som ökade hemarbete och distansarbete ledde det till att företag måste anpassa sig till nya arbetsförhållanden och se på LegalTech som en nödvändighet snarare än en lyx.

I år har UK Economic & Trade Mission i London anordnat en inledande LegalTech Innovation Tour till Israel. Mellan måndag 5 september till torsdag 8 september kommer vi att ta emot LegalTech-proffs från advokatbyråer runt om i världen i en delegation för att utforska LegalTech-kulturen i Israel. Det kommer att bli den första i sitt slag och en delegation som vi hoppas få ofta under de kommande åren. Vår delegation kommer inte bara att organisera B2B-möten, utan dess främsta mål är att lyfta fram de framsteg som Israel har gjort inom LegalTech-scenen under de senaste 3 åren.

Vår agenda inkluderar företagsbesök till några av Israels mest framgångsrika och spännande teknikföretag i rymden, som inkluderar sådana som:

Darrow – Darrows plattform för brytning av anspråk övervakar den djupa webben för att upptäcka juridiska kränkningar, berika deras bevismaterial och i slutändan matcha dem med jurister som kan skapa rättvisa.

Litigate.ai – LitiGate utvecklar en korrekt och aktuell lösning för anspråksanalys för att hjälpa rättstvister med deras dagliga arbete. Företagets lösning använder avancerade textanalysalgoritmer för att jämföra motståndares skriftliga argument med tidigare fall. LitiGates plattform strukturerar kommersiella och civila tvister från protokoll före åtgärder, genom ansökningar i mitten av rättegången, till överklagandestadiet, med fokus på argumentens semantiska DNA och omständigheternas natur.

LawGeex – LawGeex är en AI-driven kontraktsgranskningsplattform som gör det möjligt för företag att automatiskt granska och godkänna kontrakt. LawGeex gör det möjligt för juridiska team att påskynda omgången av granskningen, säkerställa laglig efterlevnad och öka den övergripande operativa effektiviteten baserat på chefsjuristens fördefinierade checklista. LawGeex kombinerar maskininlärningsalgoritmer, textanalys och expertjuristers kunskap för att leverera djupgående kontraktsrecensioner som belyser eventuella ovanliga, problematiska eller saknade klausuler. Det tillhandahåller också statistiska riktmärken som förenklar beslutsprocessen för standard- och icke-standardavtal i hela företaget.

Dessutom kommer vi att besöka en israelisk advokatbyrå och ha en diskussion med flera kollegor i LegalTech-avdelningarna på många av Israels största företag för ett rundabordssamtal, vilket ger insikter om det nuvarande LegalTech-landskapet i Israel och hur väl modifierade israeliska advokatbyråer är med ny teknologi.

Resan kommer också att se våra delegater förstå Israels innovationskultur i allmänhet och träffa flera nya framväxande start-ups (se nedan) i utrymmet, även under en B2B meet & greet på Deloitte Catalysts kontor:

Modulegal – ModuLegals digitala plattform anpassar sig till juridiska arbetsprocesser och möjliggör arbete genom att använda dina egna mallar. Deras vänliga och lättanvända modulära funktioner ger dig en enkel användarupplevelse. Med ModuLegal sparar advokater värdefull arbetstid. Istället för att samla in och mata in information manuellt i juridiska dokument från kunder kan du genom att använda deras system dra fördel av ökad produktivitet och tillgänglighet.

FirstRead – Firstreads semantiska sökupplevelse innebär att en enkel fråga vanligtvis är allt som krävs för att snabbt hitta och exportera viktiga datapunkter – inte bara ord utan även fraser. In-line förhandsgranskningar av dokumentet ger svar i realtid på din sökning, så att du kan börja arbeta med nästa steg i ditt arbetsflöde.

DealSumm – DealSumm är ett teknikföretag som gör det möjligt för sina kunder att automatiskt, grundligt och snabbt abstrahera, hantera och rapportera bestämmelserna i sina kontrakt, leasingavtal och relaterade dokument över hela portföljer. DealSumm har en bred portfölj av patent relaterade till att förstå, extrahera och extrapolera dataelement i kontrakt.

Lexense – Lexense är fokuserat på att återuppbygga sättet som rättvisa tillgodoses. Företagets datadrivna plattform gör det möjligt för kunder att lättare utöva sina juridiska rättigheter genom att låsa upp tillgången till domstolssystemet.

Verbit Verbit tillhandahåller vertikalt byggda röst AI-lösningar, som utrustar mer än 2 000 företag och institutioner med de verktyg de behöver för att erbjuda engagerande och rättvisa upplevelser som inte bara uppfyller riktlinjerna för tillgänglighet, utan gör verbal information sökbar och handlingsbar.

Delegationen är öppen för alla jurister inom teknik och innovation, tillsammans med alla företag som är intresserade av att lära sig mer om vad Israel har att erbjuda. Vi har skapat en agenda som beskriver detaljerna för varje dag och vi skickar den mer än gärna till dig vid intresse (se mina kontaktuppgifter nedan för mer information).

Vi hoppas verkligen att vi inte bara kan lyfta fram Israels karaktär som en världsledande inom teknik, utan också visa att landets LegalTech-sektor är mycket starkare än de flesta tror och är på uppgång under många år framöver.

För ytterligare information om vår LegalTech Innovation Tour är du välkommen att kontakta Cameron Crowley (cameron.crowley@israeltrade.gov.il ) och eventuella ytterligare frågor om israelisk innovation, vänligen kontakta ditt lokala kommersiella kontor.