Många brott begås vanligtvis för ekonomisk vinning. Detsamma gäller cyberbrottslighet som bedrivs mer frekvent för ekonomisk vinning.

Finansiella bedrägerier har ökat i takt med den enorma expansionen av användningen av mobilbanker, internetbanker, mobila plånböcker, e-handel och aktiehandel online. De inkluderar de som involverar kreditkort, betalkort, online- och mobilbanker, försäkringar, datormanipulation, redovisningssystem, etc.

Israel är känt för att vara ledande inom Fintech-innovation och cybersäkerhet. Också betraktad som en “Start-up Nation” under de senaste tre decennierna, har hon legat i framkant när det gäller att utveckla lösningar som har förbättrat säkerheten för länder och till och med organisationer.

I det här blogginlägget är vi glada över att dela några av de bästa israeliska lösningarna för bedrägeriupptäckt:

  1. SONAR av ThetaRay: SONAR är en molnbaserad SaaS-lösning för fintech för att enkelt lansera AI-driven transaktionsövervakning och screening som effektivt upptäcker och förhindrar penningtvätt (AML) och andra ekonomiska brott, vilket möjliggör nya affärsmöjligheter genom pålitlig och pålitlig betalningar. Med hjälp av en avancerad form av AI som kallas “artificiell intelligensintuition” och en familj av patenterade, patenterade algoritmer, analyserar SONAR data dynamiskt utan att förlita sig på fördefinierade scenarier eller modeller.
  2. RISKIFIERAD av Riskified: En bedrägerilösning som hjälper handlare att godkänna beställningar som de skulle ha tackat nej till. Det skyddar kunder från skadliga kontoövertagandettacker, bekämpar betalningsmisslyckanden i kassan och hjälper handlare att blockera missbruk samtidigt som de upprätthåller konsumentvänliga policyer. E-handelsriskhanteringsplattformen hjälper handlare att eliminera risker och osäkerhet i sina verksamheter genom att utnyttja maskininlärning som samlar data från många av världens största onlinehandlare och skapar nätverkseffekter som driver högre försäljning och genererar kostnadsbesparingar för sina handlare.
  3. BioCatch: levererar avancerade beteendeinsikter som ger globala organisationer handlingskraftig intelligens för att skapa en säker och friktionsfri digital kundresa. De skapar en värld av förtroende och lätthet över hela den digitala identitetens livscykel från kontoöppningsskydd, kontoövertagandeskydd, upptäckt av mulekonton, upptäckt av bluff i sociala tekniker, etc.
  4. AGROSCOPE av Detelix Software Technologies Limited: Argoscope kontrollerar 24/7 alla företagsbetalningar, inklusive leverantörer, kunder, försäkrade, löner och alla andra organisatoriska processer för att upptäcka fel, bedrägerier och förskingring i tid, även efterlevnad av arbetsrutiner . Argoscope integreras i alla möjliga databaser och undersöker på så sätt varje affärsprocess från slut till slut. Systemet är baserat på kunskap och erfarenhet från de bästa experterna, inklusive ekonomichefer, risker, internrevisorer, informationssäkerhet och cyber hos de stora organisationerna i Israel, med hjälp av maskininlärning, affärsintelligens, ominlärning och utveckling av nya algoritmer på en regelbunden basis. Argoscope håller reda på en organisations tillgångar var som helst, när som helst, när som helst.
  5. ARGOS EDGE från Cyberint: en SaaS-baserad DRP-plattform (Digital Risk Protection) som gör det möjligt för säkerhetsteam att identifiera och ta itu med alla befintliga cyberriskexponeringar som kommer utanför de traditionella säkerhetsgränserna. Denna DRP-lösning är helt integrerad med övervakningskapacitet för attackytor, med möjligheten att växla till hotintelligens i realtid. Det ger ett holistiskt och proaktivt tillvägagångssätt för att motverka hot utanför omkretsen. Resultatet är komplett och överlägset livscykelskydd från ett brett spektrum av externa hot, baserat på en tredelad strategi för upptäckt, övervakning och sanering.
  6. SEX INTELLIGENSSETS från Paygilant: Dessa dynamiska lager analyserar och korrelerar relevant information under hela användarens resa och avgör om en transaktion är säker eller riskabel. Under hela denna process observerar Paygilant olika attribut relaterade till användaren, enheten, applikationen och transaktionen. Detta används för att väva en identitetsrepresentation av användaren, vilket ger en riskpoäng som indikerar risknivån för varje transaktion.

Landskapet för ekonomisk brottslighet fortsätter att utvecklas varje dag när cyberbrottslingar använder en kombination av hacking och social ingenjörsteknik för att kringgå nuvarande finansiella och företags institutioners säkerhet. Ökad vaksamhet och medvetenhet om sådana hot mot finanssektorn uppmuntras för att hänga med i cybersäkerhetskriget.

För mer information om lösningarna som nämns ovan, vänligen kontakta Tanya Ogwel – Trade Officer med Israel Economic and Trade Mission till Kenya: Tanya.Ogwel@israeltrade.gov.il