Israel har länge varit en banbrytare inom AgriFood-Tech, efter att ha tvingats förnya sig för att övervinna ogynnsamma odlingsförhållanden. Dess landmärkeframgång var uppfinningen av droppbevattning, ett nytt sätt att vattna och gödsla grödor – med minimala resurser som fortsatte att revolutionera innebörden av termen åkermark. Sedan dess har Israel odlat ett blomstrande ekosystem – det näst största i världen – hem till nästan 400 företag. Industrin tillhandahåller ett brett spektrum av lösningar som hjälper till att öka avkastningen, minska användningen av skadliga kemikalier och förbättra kvaliteten och variationen av grödor. Under de senaste tre decennierna har Israels jordbrukskapacitet förstärkts ytterligare av banbrytande teknologier som datorseende, artificiell intelligens, robotik, avancerad kommunikation, spårbarhetslösningar och bioteknik, vilket producerar ett ekosystem som sträcker sig långt utanför landets gränser.

Här är en lista över några företag för din granskning:

1) Agrinoze – den enda automatiska och autonoma bevattnings- och gödningslösningen i världen som är skalbar för livsmedelssäkerhet

• Agrinozes helt autonoma bevattnings- och gödslingsalgoritm kör hela systemet kontinuerligt, samlar in unika växt- och jorddata i realtid, bestämmer exakta bevattnings- och                                          gödningskommandon och exekverar dem autonomt.
• Denna metod är effektiv för alla grödor, jordar, substrat och odlingsmiljöer, inklusive öppna fält, växthus och fruktträdgårdar, vilket gör det möjligt för alla jordbruk att bli en pionjär i                         kampen för livsmedelssäkerhet. Resultatet är en idealisk rotzonsmiljö utan mänsklig inblandning.
• Agrinoze ökar avkastningen med hundratals procentenheter, sparar vatten och gödningsmedel, förbättrar markens hälsa och gör det möjligt för pionjärer inom livsmedelssäkerhet att                         mata världen på ett hållbart sätt genom att leverera den första skalbara lösningen för att öka den globala livsmedelsproduktionen.
• Agrinoze hedrades nyligen som en av tio startups som presenterades i World Agri-Tech Innovation Summits TechHub i San Francisco, Kalifornien och är aktiv på många marknader runt

om i världen, inklusive USA, Marocko, Israel, Thailand och Indonesien.

2) Aquamaof – återcirkulerande vattenbrukssystem (RAS) med industrins lägsta energiförbrukning
• Med nästa generations vattenbruksteknologi erbjuder Aquamaofs avancerade Recirculation Aquaculture System (RAS) teknologi maximal kontroll, minimalt underhåll och ultimat                                hållbarhet.
• Kärnan i AquaMaofs integrerade RAS-teknologi är effektiv energihantering, som dramatiskt minskar energikostnaderna.
• Strikta biosäkerhetsprotokoll och fullständig miljökontroll möjliggör eliminering av antibiotika och kemikalier i processen och hög överlevnadsgrad. Sofistikerad skalbar och flexibel                            design möjliggör anpassning till olika krav och integrering av ny teknologi när de blir tillgängliga.
• Deras meritlista sträcker sig över hela världen och har genomfört framgångsrika projekt i länder som Japan, Canda, Polen och Ryssland.

3) Bee-io – Det enda företaget i världen som gör honung utan bin (noterat på Tel Aviv-börsen)
• Genom att använda nya bioprocesser konstrueras mikroorganismer för att skapa samma proteiner som bin använder för att omvandla nektar till honung i sina magar.
• Befintliga metoder för honungsproduktion äventyrar bin och leder till eskalerande priser. På samma sätt kan den producerade honungen innehålla gifter, bekämpningsmedel och                                  antibiotika.
• Bee-ios produktionsteknik möjliggör 365 dagars hög produktionskapacitet av “ren” honung och möter därför en växande efterfrågan och bidrar till livsmedelssäkerhet,                                                      kostnadsminskningar som resulterar i rimliga priser, och mycket viktigt minskar utrotningshastigheten för bin, en kritisk medlem av ekologisk integritet .
• Bee-io har två framgångsrika FoU-samarbeten med globala forskningskraftverk MIT och Weizmann Institute of Science.

4) Biotic – plastalternativ: Först att producera helt biobaserade och biologiskt nedbrytbara PHBV-polymerer i en icke-steril miljö, i en kontinuerlig process (med stöd av Rockstart och The Yield Lab)
• Biotic tillhandahåller en helt biobaserad och biologiskt nedbrytbar polymertillverkningsprocess som använder marin biomassa som råvara för den exakta jäsningsprocessen.
• Deras PHBV-polymerer bryts helt ned till CO2 och vatten, vilket på ett säkert sätt eliminerar återvinningsbehov och kostnader. Den cirkulära processen tillåter också extraktion av                                värdefulla biprodukter som protein, färgämnen, lipider och andra små molekyler.
• Namngiven i FoodTech 500 2021-listan; Finalister i ‘The Tech For Humanity Awards’ – Aviram Foundation med Forbes (Dubai, 2022) och finalister i Ag Plastics Innovation Challenge.
• I avancerade stadier av samarbete med globala ledare inom livsmedel och dryck, konsumtionsvaror, förpackningar, medicinsk vård och ytterligare industrier.

5) NextFerm – det enda neutralt smakande veganska proteinet som näringsmässigt kan ersätta animaliskt protein (noterat på Tel Aviv-börsen)
• NextFerm är en global ledare inom icke-GMO-stamutvecklingsteknologier med en beprövad meritlista för att utveckla robusta och högeffektiva stammar för tillämpningar i industriell                         skala.
• ProteVin™ är ett revolutionerande veganskt protein. Det är det första lättsmälta, icke-GMO, hela proteinet som kan ersätta animaliskt protein utan att kompromissa med näring,                                   smak och prestanda                                                                   .
• Dess näringsvärde möjliggör en snabbare muskelmassaregenerering med minimalt proteinintag jämfört med andra veganlösningar, vilket utgör det mest konkurrenskraftiga                                          alternativet till vassleprotein.

6) Plantae BioSciences – Accelerating Evolution to Create New Plant-centric Solutions (backed by NRS Group)
• Plantae Bioscience kombinerar synergistiskt tre vetenskapliga discipliner – genredigering (CRISPR och mer), metabolisk ingenjörskonst och beräkningsproteindesign – för att                                     påskynda evolutionen för att skapa nya växtcentrerade verkligheter. Vertikal odling, näringsförbättrade grönsaker och cellulärt jordbruk är de viktigaste tillämpningarna.
• PLANTAE BIOSCIENCE har åtagit sig att förbättra livsmedelssäkerhet, folkhälsa och välbefinnande genom att använda avancerade biotekniska verktyg. Det är ett partnerskap                                      mellan  Huminn och Weizmann Institute of Science i Israel.
•  Med tanke på utmaningarna att föda världen i en tid av klimatnöd och resursbrist, behövs ny jordbruksteknik. Dessa nya teknologier kräver ny och specialdesignad växtgenetik.

7) Steakholder Foods – mest avancerade 3D-biotryck för odlat kött (noterat på Nasdaq)
• Steakholder Foods Ltd. (Nasdaq: STKH), formellt MeaTech 3D Ltd. ($MITC), är på uppdrag att göra riktigt kött hållbart och slaktfritt.
• Med egenutvecklad 3D bioprinting-teknologi och avancerad cellulär biologi utvecklar företaget helskurna, malda och hybridprodukter som gör det möjligt för människor att fortsätta njuta                av mört, saftigt kött samtidigt som de gör rätt val för planeten och alla dess invånare. Gå med i den nya gemenskapen av köttälskare och hjälp till att skriva nästa kapitel i berättelsen om kött.
• Milstolpar:

o Finansiering: $59 miljoner insamlade. Första Nasdaq-noterade odlat köttföretag.
o FoU-prestationer: december 2021 – Största någonsin odlade biff tryckt – 3,67 oz
o Förvärv och samarbeten:
1 februari 2021 – förvärv av Peace of Meat, en ledande belgisk utvecklare av odlade fågelprodukter.
2 juli 2022 – Steakholder Foods tillkännager samarbete med Umami Meats, ett singaporesiskt odlat skaldjursföretag.
3. maj 2022 – helägt dotterbolag Peace of Meat tecknar gemensamt utvecklingsavtal med ENOUGH, en ledare inom mykoprotein.
4. oktober 2021 – Steakholder samarbetar med BlueSoundWaves-kollektivet, ledd av Ashton Kutcher, Guy Oseary och Effie Epstein.
         o Faciliteter:
1. mars 2022 – Steakholder tillkännagav planer på en FoU-anläggning och pilotanläggning i Belgien.
o IP-portfölj – 15 patent inlämnade, ett redan beviljat

8) Tamuz – konserveringsmedel och antibakteriellt material
• Utvecklat en mixmolekyl från en naturlig växtkälla, samt ett syntetiskt material men identiskt med det naturliga.
• Experiment visar en betydande förlängning av hållbarheten på livsmedel (som fisk och kött) och den potentiella möjligheten att applicera sin produkt i olika livsmedel för att förlänga                          hållbarheten, (inklusive läkemedel och vacciner) som är mottagliga för infektioner.
• De är nu fokuserade på att konservera mat, mediciner och vacciner och möjligheten att förlänga hållbarheten för olika livsmedelsprodukter, färska, frysta, kylda och tinade.
• Produkten är för närvarande godkänd av FDA som ett GRAS-material.

För mer information, vänligen kontakta YanMing.Tan@israeltrade.gov.il, handelsansvarig för Israels ekonomiska och handelsmission, Singapore.