Center for Disease Control and Prevention (CDC) släppte ett uttalande att i USA kan mer än en av fem dödsfall kopplas till sjukhusrelaterade infektioner (HAI) i USA. Det mest effektiva sättet att ändra denna statistik är att minska den tid som patienter vistas på sjukhus. Det finns en mängd olika anledningar till att människor hamnar på sjukhus. Vissa individer som regelbundet befinner sig på sjukhuset är de som behöver konsekvent vård, såsom kemo- och dialyspatienter. Andra patienter behöver konstant övervakning, medan andra patienter sitter fast på ett sjukhus och väntar på att en plats på en långtidsvårdsinrättning ska bli ledig. I olika situationer behöver individer som redan har hög risk, såsom immunsupprimerade, högriskgraviditeter och äldre, gå till sjukhuset för tester som skulle vara säkrare i hemmet.

Med de tekniska framstegen inom hälso- och sjukvårdsindustrin har en mängd olika företag skapat sätt att minska tid på sjukhuset. Nedan är några av de israeliska startups vars produkter kommer att minska tid på sjukhus.

Ta hand om…

Kronisk sjukdom hemma
Paragate Medical – Utveckling av en implanterbar enhet för att behandla vätskeöverbelastning hos patienter som lider av kronisk hjärt- eller njursvikt. Deras Implantable Peritoneal Ultrafiltration Device (IPUD) är en minimalt invasiv enhet som fungerar som en mekanisk bypass till njurarna för att kontinuerligt ta bort överflödig vätska från kroppen för att hålla patienterna i balans hemma.

Graviditet hemma
Nuvo – Kommersialisering av INVU, det första FDA-godkända fjärrövervakningssystemet för gravida kvinnor. Deras bälte övervakar både moderns och fostrets hjärtfrekvens. Deras produkt gör det möjligt för kvinnor att genomföra många av sina moderskapsincheckningar från sitt eget hem.

Kontinuerlig övervakning hemma
Biobeat – tillhandahåller en FDA-godkänd, AI-driven fjärrövervakningsplattform för patienten som inkluderar en korttidsbröstmonitor för engångsbruk och en långtidshandledsmonitor. Båda monitorerna ger exakta avläsningar av 15 hälsoparametrar, inklusive blodtryck utan manschett, puls och andningsfrekvens.

Testar hemma
Healthy.io – Använder kolorimetrisk analys, datorseende och AI för att förvandla smarttelefonkameran till en medicinsk enhet av klinisk kvalitet. Denna teknik kan analysera urintester och kroniska sår med hjälp av en mängd olika enheter och under olika ljusförhållanden, vilket gör testningen lika enkel som att ta en bild.

Om författaren
Sarah Benjamin, chef för sjukvård och konsumentvaror, Västkustkontoret, sarah.benjamin@israeltrade.gov.il