Kolföroreningar är ett globalt problem och övergången till elfordon är ett av de mest effektiva sätten att minska den. Den israeliska bilteknikindustrin spelar en viktig roll i arbetet med att utveckla gröna lösningar inom bilvärlden. En av de främsta bidragsgivarna till klimatkrisen är vägtransporter. Detta gör övergången från den förorenande bilindustrin till rena och smarta transportlösningar ännu mer kritisk.

Övergången till elfordon kommer inte att ske av sig själv; det är starkt beroende av statligt engagemang och incitament för att påskynda produktion och adoption. Israel har stor potential att anta elbilar. Som ett relativt litet och tätbefolkat land kräver det en enkel laddinfrastruktur. Det har sina egna naturgaskällor, relativt låga elpriser och höga bränslepriser som kan driva marknaden att använda elbilar baserade på el producerad från naturgas. Israel är också känt som ett land som tenderar att ta till sig teknik och innovation, med en allmänhet som är mycket öppen för förändring. Detta kan hjälpa till med övergången till elektriska transporter.

Israel är inte bara en marknad för elfordon, utan är också en innovatör på området. Det pågår en hård innovationstävling inom elbilssektorn, med biljoner dollar investerade. Flera israeliska företag utvecklar betydande uppfinningar och bidrar till kapplöpningen för att minska koldioxidutsläppen.

Här är några av de ledande israeliska startups som arbetar för att elektrifiera våra mark- och lufttransporter:
Store Dot : Utvecklare av nano- och organiska föreningsbaserade batterier för e-fordon. Den har utvecklat Li-ion-batterier genom att kombinera nanostrukturellt material med organiska bindemedel och elektrolyter för att erbjuda optimerade batterier för flera sektorer. Den använder också artificiell intelligens och maskininlärningstekniker för att kombinera organiska föreningar med nanomaterial. Dess funktioner inkluderar syntes av organiska och oorganiska föreningar, högspänningskapacitet, förbättrad säkerhet med dendritförebyggande och realtidsstyrning av termisk och spänning.

Urban Aero Utvecklar kanalförsedda fläktflygplan för flera användningsområden. Man utvecklar ett obemannat luftfartyg och dess exportvariant, skarven. Dess design inkluderar en fläkt som gör att flygplanet kan lyfta och landa vertikalt, och företaget hävdar att själva flygkroppen är formad som en bäryta för att ge aerodynamisk lyftkraft. Bolaget avser att använda samma teknik för att utveckla passagerarflygplan för resor inom städer.

VisIC Tech VisIC Technologies är en tekniklicensgivare och en leverantör av högspännings (650V och högre), högvolyms GaN-enheter till den snabbt växande kraftkonverteringsmarknaden. Företaget har skapat en äkta GaN Metal-Insulator-Semiconductor High Electron Mobility Transistor (MISHEMT) som normalt är avstängd i sitt ursprungliga läge.

IRP Systems IRP Systems tillhandahåller ett patenterat mjukvarudefinierat drivsystem för mikromobilitet. Deras lösning, som heter Hummingbird, består av en patenterad intelligent kontrollalgoritm i kombination med en elektrisk motordesign som hjälper till att uppnå mätvärdena för hög effekteffektivitet. Rörelsesystemet är tillräckligt mångsidigt och kan implementeras i alla system med elektriska rörelsekrav. Den är avsedd att användas i drönare, elfordon, obemannade markfordon eller robotaktuatorer.

Phinergy Phinergy fokuserar på utveckling av metall-luft batterisystem och teknologi för elfordon. Företagets huvudfokus ligger på utvecklingen av aluminium-luft- och zink-luftbatterier. Företaget hävdar att det framgångsrikt har integrerat ett aluminium-luftbatterisystem i ett elfordon, vilket resulterar i mer än tre gånger så mycket räckvidd som nuvarande elbilar.

GoTo App-baserad plattform som erbjuder uthyrning av självkörande fordon i flera kategorier. Plattformen gör det möjligt för användare att hyra bilar, elmopeder, skotrar, cyklar, etc. Användare kan boka hitta, boka, låsa upp fordonen nära deras plats genom att använda mobilapplikationen. Den erbjuder funktioner som betalningar i appar, erbjuder kort- och långtidsuthyrning, etc. I slutet av resan måste användarna parkera fordonen på anvisade parkeringsplatser. Mobilapplikationen är tillgänglig för både Android- och iOS-plattformar.

City Transformer Utvecklare av elbilar. Företaget utvecklar elbilar med fällbart chassi som gör att fordon parkerar bekvämt. Den erbjuder funktioner som 90 km/h hastighetsområde, skivbromsar, 2 x 7,5 kW elmotorer, 15 kW effektområde, etc.

Make My Day Erbjuder en platsbaserad app för att bestämma den optimala rutten för flera ärenden. Den bestämmer den optimala rutten för flera ärenden baserat på företagets avstånd från användaren, kölängd, arbetstid, parkering och trafik. Det hjälper också att uppskatta uppgiftens varaktighet, den totala tiden som krävs för alla ärenden. Den påstår sig hjälpa både företag och privatpersoner att utföra dagliga ärenden på ett effektivt sätt.

EVR Motors EVR Motors utvecklar motorer för multi-kategori electric fordon. Företaget utvecklar motorer med 3D trapetsformade tänder och lindningar som genererar optimerat magnetiskt flöde, integrerat kylsystem, etc. Det erbjuder funktioner som lätt, kompakt i storlek, etc. Dessa används i el- och hybridfordon, elmotorcyklar, motorcyklar, etc. Dessa kan också användas för industriella tillämpningar.

Carrar Leverantör av värmehanteringslösningar. Företaget erbjuder värmehanteringslösningar för batterier, drivlina, laddningsinfrastruktur för elfordon etc. Systemet erbjuder optimal kokning som hanterar värmeflöden för laddning vilket bevarar batteriets livslängd. Tillhandahåller också ett tvåfas nedsänkt kylsystem för omborddatorer, kraftelektronik, etc.

För mer information, vänligen kontakta Saraswati@israeltrade.gov.il, handelsansvarig för den israeliska ekonomiska och kommersiella missionen, New Delhi.