Världsberömd kock blir en ledare inom cellulärt jordbruk som investerare och rådgivare

Aleph Farms, ett cellulärt jordbruksföretag som designar nya sätt att odla animaliska kvalitetsprodukter, meddelade idag att kocken Marcus Samuelsson går med i företaget som investerare, kulinarisk rådgivare och lanseringspartner. Genom mycket av sin uppgång till berömmelse som kändiskocken bakom 13 restauranger runt om i världen, en New York Times bästsäljande författare och en TV-personlighet, har Samuelsson använt sin unika bakgrund för att lyfta mångfalden i den kulinariska världen. Som en del av denna utnämning kommer han att arbeta nära Aleph Farms när det närmar sig kommersialisering av Aleph Cuts, världens första odlade biffar, som ger en ny variant på biff.

“Det är viktigt att vi letar efter nya sätt att mata vår planet på ett hållbart sätt, och det är därför jag attraherades av uppdraget från Aleph Farms och att vara delaktig, både som kock och som investerare, i att föra ut gott, odlat kött på bordet.”

Twittra detta
“Aleph Farms bygger partnerskap baserade på gemensamma värderingar. Precis som vi tror kocken Marcus på att ha en positiv inverkan på våra matsystem med kreativitet, mod och omsorg, säger Didier Toubia, VD och medgrundare av Aleph Farms. “Med hans stora erfarenhet och fokus på att skapa tillgängligt och inkluderande kök, är Marcus insikter och expertis perfekt för att utveckla och marknadsföra Aleph Cuts till en bredare global publik. Dessutom överensstämmer hans rykte för att fira matkulturer som omfattar högkvalitativa ingredienser med vår lokala strategi för att främja livsmedelssäkerhet på sätt som kan leverera breda sociala, ekonomiska och miljömässiga fördelar.”

I sin roll hos Aleph Farms kommer Samuelsson att ge råd till företaget i en kulinarisk egenskap, inklusive produktutveckling och go-to-market-strategier. Han har också investerat i företaget. Kocken Marcus kommer att ha ett nära samarbete med Aleph Farms eftersom det tar med sig Aleph Cuts till Singapore och Israel senare i år och till USA nästa år, efter att ha fått myndighetsgodkännanden.

“Det är viktigt att vi letar efter nya sätt att mata vår planet på ett hållbart sätt, och det är därför jag attraherades av uppdraget från Aleph Farms och att vara delaktig, både som kock och som investerare, i att föra ut gott, odlat kött till bordet, ” sa Samuelsson. “Just nu är det en banbrytande rörelse och en som jag tror bara kommer att bli viktigare och allt vanligare i våra liv. Det som en gång kändes futuristiskt – som elbilar – blir snart bekant. Det här är ett spelomvandlande ögonblick i branschen att investera i framtiden, och jag är glad över att samarbeta med ett innovativt företag som Aleph Farms.”

Under sin karriär har Samuelsson vunnit åtta James Beard Foundation-priser som kock, författare och TV-personlighet, bland annat för att vara värd för No Passport Required på PBS. Han dök upp som järnkock på Netflix hit Iron Chef: Quest for an Iron Legend. Hans restauranger över hela världen inkluderar Red Rooster Harlem (New York City) och Red Rooster Overtown (Miami), MARCUS Montreal, Marcus B&P i Newark, Streetbird på Yankee Stadium, Marcus på Baha Mar Fish + Chop House på Bahamas, det nyligen öppnade Hav & Mar i Chelsea (New York City) och Marcus Bar and Grille i Atlanta. Som en engagerad filantrop är Samuelsson medordförande för Careers Through Culinary Arts Program (C-CAP), som hjälper undertjänade ungdomar, och han förvandlade Red Rooster Harlem och Red Rooster Overtown till gemenskapskök under covid-19-pandemin i samarbete med World Centralt kök.

Aleph Farms arbetar nära med tillsynsmyndigheter runt om i världen när de förbereder för den kommersiella lanseringen av sin första produkt under varumärket Aleph Cuts, Petit Steak, odlad från icke-modifierade celler från en premium Black Angus-ko. Som med alla dess produkter är det ingen slakt involverad i produktionen; istället, från ett enda befruktat ägg, kan Aleph Farms odla tusentals ton odlat kött, vilket fungerar som en del av en rättvis och inkluderande övergång till hållbara och säkra livsmedelssystem. Företaget har också en “Whole Animal”-metod genom vilken man planerar att producera olika styckningsbitar såväl som andra produkter baserade på djurceller, såsom odlat kollagen, genom ytterligare egenutvecklade funktioner.

Om Aleph Farms

Aleph Farms är ett Israel-baserat cellulärt jordbruksföretag som är verksamt inom livsmedelsteknologiområdet. Den designar nya sätt att odla animaliska kvalitetsprodukter som förbättrar hållbarhet, livsmedelssäkerhet och djurvälfärd i våra livsmedelssystem. Företaget grundades 2017 och presenterade världens första odlade tunnskurna nötbiff 2018, världens första odlade ribeye-biff 2021 och odlade kollagen 2022. Under sitt produktvarumärke, Aleph Cuts kommer företaget att lansera sin första produkt, Petit Steak, odlad från icke-modifierade celler från en premium Black Angus-ko. För sina bidrag till klimatledarskap, inklusive ett nettonollåtagande som gjordes 2020, har den fått högsta utmärkelser från World Economic Forum och FN.

Från BUSINESS WIRE)